ZASMAKUJ ORYGINALNOŚCI

MENU

PRZYSTAWKI

BHAJI [ 6 szt. ]

WARZYWA 19

Doskonałe połączenie pobudzające apetyt na więcej. Przyjemnie słodka i rozpływająca się cebula z kruchymi warzywami pokrytymi chrupiącą skorupką. Wszystko wykończone cytrynowym aromatem kminu i słodyczą liści kozieradki.

SAMOSA [ 2 szt. ]

WARZYWA 16 | KURCZAK 19 | JAGNIĘCINA 22 |

Wybrane przez Ciebie składniki zamknięte w jednocześnie chrupiącym i kruchym cieście. Pierwszy kęs uwalnia niesamowity aromat zawartego w trójkącikach nadzienia, który rozbudza zmysły i apetyt na więcej. Akompaniament kolendrowo-miętowego chutney dodaje daniu przyjemnego, odświeżającego kontrastu. Kruche, smażone w cieście pierożki wypełnione dowolnie wybranym nadzieniem, podawane z sosem kolendrowym oraz miętowym.

TELLICHERRY FRY [ 6 szt. ]

PANEER 19 | KURCZAK 23 | KREWETKI 38

Wybrane przez Ciebie składniki w chrupiącej południowoindyjskiej tempurze, która nadaje daniu egzotycznego i nieporównywalnego charakteru. Cały aromat potrawy dokładnie wykończony niezwykłym, aksamitnym, delikatnie cytrusowym smakiem i zapachem pieprzu Tellicherry.

KEEMA NAAN

WARZYWA 18 | KURCZAK 20 | JAGNIĘCINA 22 | WOŁOWINA (ROSTBEF) 23

Najwyższej jakości, wybrane przez Ciebie składniki w oryginalnym i jedynym w swoim rodzaju sosie skomponowanym przez naszego szefa kuchni. Niebanalny smak i konsystencja dania zamknięta we wnętrzu chlebka naan i otulona żarem pieca Tandoor, tak aby każdy kęs dostarczał przyjemnego pobudzenia zmysłów.m

PAKORAS [ 6 szt. ]

WARZYWA 18 | PANEER 19 | KURCZAK 23 | DORSZ 25 | KREWETKI 38

Doskonały smak wybranych przez Ciebie składników zamknięty w przyjemnej chrupkości panierki z ciecierzycy. Cała potrawa zawiera w sobie delikatnie pikantny smak i kuszący aromat.

KOLIWADAS [ 8 szt. ]

KALAFIOR 18 | PANEER 25 | KURCZAK 28 | KREWETKI 38

Wybrane przez Ciebie składniki w niebanalnym połączeniu tekstur: chrupkości panierki oraz soczystości wnętrza bogatego w smak i aromat. Niepowtarzalnego charakteru potrawie nadaje obecność kaszmirskiego chili, które dodaje przyjemnej ostrości, oraz wędzonych pomidorów, które otaczają całe danie ciepłym i delikatnym dymem.

CHINGRI BHAAJA

KREWETKI 38

Subtelny, morski i delikatnie słodki smak krewetek skomponowany ze słonecznym i ciepłym smakiem imbiru i chili. Smażone, przyjemnie chrupiące na zewnątrz i soczyście jędrne w środku owoce morza, otulone dodatkowo egzotycznym aromatem kurkumy i słodkiej garam masala.

ORYGINALNE SKRZYDEŁKA GURU
[ 8 szt. 26 / 12 szt. 32 ]

Znakomitej jakości, organiczne skrzydełka kurczaka w dwóch specjalnie
skomponowanych przez nas kontrastujących ze sobą odsłonach do Twojego wyboru:
– miodowej – urzekającą lepką słodyczą i delikatnością,
– ostrej – przyjemnie drażniącej pikantnością i świeżością papryczek chili. 

ZUPY

KREMOWA SHORBA CZOSNKOWO – PIECZARKOWA [ 16 ]

Delikatna w swej konsystencji, aksamitna, kremowa zupa, urzekająca łagodnym smakiem czosnku i grzybów, podkreślona subtelną ostrością przypraw.

DAAL Z SOCZEWICY [ 16 ]

Tradycyjna, klarowna zupa indyjska o delikatnych, naturalnych, ziemnych nutach smakowych z soczewicy przygotowana na bogatym wywarze warzywnym.

ZUPA DRAGON [18]

Zupa intrygująca słodko-kwaśnym smakiem, który wyróżnia się na tle mięsnego wywaru z jagnięciny, kurczaka i morskich krewetek.

DANIA TANDOORI

Tandoor to nie jest zwykły piec, a potrawy tandoori to niezwykłe dania – to emocje.

Tym, co odróżnia potrawy tandoori od gotowanych na gazie jest nuta ziemnego i charakterystycznego, wędzonego smaku. Niebiański zapach to już tylko dodatek. 

TIKKA MIODOWA [ 6 szt. ]

PANEER 39 | KURCZAK 45

Tikka to niezwykłe połączenie wybranych przez Ciebie składników, takich jak delikatnie kwaśny i doskonale komponujący się z przyprawami ser paneer czy delikatny i soczysty kurczak w słodkiej i lekko pikantnej marynacie o prawdziwie egzotycznym charakterze. Dodatkowej przyjemności dodaje konsystencja każdego ze składników – chrupiąca na zewnątrz, w pełni soczysta i delikatna w środku.

KREWETKI JINGH NISHA [ 49 ]

Jędrne, obłędnie morskie oraz słodkie krewetki królewskie skomponowane z maślanym i kremowym smakiem orzechów nerkowca i orzeźwiającym smakiem jogurtu.

KURCZAK TANDOORI [ 45 ]

Wykwintna kompozycja idealnie soczystego kurczaka w akompaniamencie tradycyjnej wschodnioindyjskiej mieszance ziół, przypraw i orzeźwiającego kremowego jogurtu. Danie łączy w sobie ciepło pieca Tandoor z chłodem jogurtu i wyrazistym charakterem przypraw.

KEBAB BANJARA [ 6 szt. ]

KURCZAK 45

Pierś z kurczaka o fantastycznej strukturze nadanej mu przez piec Tandoor i pełnej soczystości uwalnianej z każdym kęsem. Danie ma przyjemny, lekko orzechowy i pikantny smak, który niezwykle dobrze komponuje się z mocnymi i świeżymi aromatami kolendry i mięty. Wszystkie te kombinacje nadają daniu pełny, złożony i bogaty smak.

TIKKA W TRZECH KOLORACH [ 6 szt. ]

PANEER 35 | KURCZAK 45 | DORSZ 35 | KREWETKI 49

czerwonym: przyciągającym wzrok i ożywiającym danie smakami kwaśnego jogurtu oraz słodkiej i ciepłej masala,
białym: urzekającym bogatym i kremowym smakiem nerkowców, który doskonale równoważy doznania smakowe,
zielonym: ożywczo świeżym i pobudzającym dzięki aromatowi mięty.

Wszystkie doznania zaklęte w tym daniu tworzą jedną, dobrze zbalansowaną kreację, która pobudza każdy ze zmysłów. 

DANIA TANDOORI

TIKKA CZOSNKOWA [ 6 szt. ]

PANEER 35 | KURCZAK 45 | DORSZ 35 | KREWETKI 49

Wybrane przez Ciebie składniki poddane działaniu ciepła pieca tandoor wzbogacone o silny charakter i niezastąpiony aromat czosnku. Wielowymiarowe doświadczenie zdecydowanego smaku i konsystencji dania.

KEBAB NAWABI [ 8 szt. ]

KURCZAK 39 | JAGNIĘCINA 49 | WOŁOWINA (ROSTBEF) 48

Wybrane przez Ciebie składniki dokładnie rozdrobnione, aby były delikatne i puszyste, grillowane na szpadce w żarze pieca tandoor, aromatycznie przyprawione zgodnie z tradycyjną recepturą perskiej dynastii Mughal. Ciepło, delikatność i aromat zamknięte w jednym daniu.

GRILLOWANY ŁOSOŚ Z NAAN LUB RYŻEM CYTRYNOWYM [ 49 ]

Porcja ryby o aksamitnym i subtelnym morskim smaku, podkreślonym dzięki pieczeniu w piecu tandoor. Łosoś jest doskonale wypieczony na zewnątrz, a w środku jędrny i soczysty.

DANIA DAAL

DAAL TADKA [ 26 ]

Kremowy i delikatny daal podkreślony niezwykłym aromatem przypraw, które w kontakcie z gorącą oliwą oddają cały swój niepowtarzalny charakter i bogactwo łącząc się w jedno niezwykłe danie.

DAAL MAKHANI [ 27 ]

Przepyszne, kremowe danie, które dzięki masłu i śmietanie nabiera ciepłego, domowego smaku. Czarna soczewica urad nadaje daniu bardziej ujmujący, ziemny smak. Kombinacja świeżych i suszonych ziół w tym daniu daje wyrafinowaną złożoność aromatów i otula zmysł smaku lekkim muśnięciem dymu.

PINDI CHANA MASALA Z CIECIERZYCY [ 26 ]

Niezwykle przyjemne połączenie rozpływającej się w ustach ciecierzycy o lekko ziemnym i orzechowym smaku w połączeniu z cebulą i pomidorem nadających potrawie delikatnej słodyczy i wilgotności. Całość doprawiona orzeźwiającą cytrusową kolendrą, słodkim mango i egzotycznym garam masala

DODATKI DO DAAL

SMAŻONE ZIEMNIAKI I WARZYWA ALOO

FASOLA FRANCUSKA 27 | KALAFIOR 27 | BAKŁAŻAN 27 | PAPRYKA 27

Wybrane przez Ciebie składniki doskonale wysmażone na chrupko, połączone z ziemniakami, przyprawione tak, aby oddać południowoindyjski charakter dania.

SIZZLER

SIZZLER

WARZYWA 39 | PANEER 41 | KURCZAK 45 | WIEPRZOWINA 45 | JAGNIĘCINA 49 | WOŁOWINA (ROSTBEF) 48 | KREWETKI 49

Intensywny żar naczynia sizzler zaspokaja wszystkie zmysły, nadając składnikom idealną teksturę i jędrność oraz roztaczając niepowtarzalny dźwięk skwierczenia, którego nie da się porównać z żadnym innym. Danie z podstawami japońskiego teppanyaki-sizzler rozwinięte do perfekcji w Bombaju.

CURRY

GURU THALI

VEGE 91 | MIX 99

Niezwykła uczta pełna kolorów, smaków i aromatów. Bogato i przemyślanie zaaranżowane mini dania dostarczają wrażeń dla wszystkich zmysłów. Na jednym talerzu doświadczysz wszystkich konsystencji, smaków i kolorów w ramach bogactwa kuchni indyjskiej. Nasza kompozycja Thali mieści w sobie wegetariańską ofertę wszystkich dań składowych. Danie podawane jest w towarzystwie delikatnego roti, chrupiących poppadomów, aromatycznego ryżu i orzeźwiających pikli.

CURRY

RARRA GOSHT

KURCZAK 35 | JAGNIĘCINA 41

Aromatyczne połączenie dwóch mięsnych konsystencji w jednym daniu. Miękkie i delikatne cząstki mięsa mielonego doskonale łączą się z delikatnymi kawałkami pokrojonego mięsa. Kompozycję zgrabnie spaja bogaty sos doprawiony przyprawami Rara.

XACUTTI

KURCZAK 37 | JAGNIĘCINA 45

Curry o wielowymiarowym aromacie pochodzące z regionu Goa, który zachwyca mleczno-orzechowym smakiem kokosa, czerwone chili delikatnie pobudza kubki smakowe, a biały mak nadaje całości słodkiego, intrygującego wykończenia.

NAJOSTRZEJSZY NA ŚWIECIE PHAAL

KURCZAK 45

Curry o wyjątkowym charakterze, które dostąpiło zaszczytu bycia najgorętszą potrawą na świecie. Zawarta w nim mieszanka papryczek chili daje niezwykłe odczucie żaru, którego próżno szukać wśród innych potraw. Każdy kęs tego dania to niesamowite przeżycie i wyzwanie jednocześnie.

VINDALOO

WARZYWA 31 | PANEER 33 | KURCZAK 36 | WIEPRZOWINA 36 | JAGNIĘCINA 45 | WOŁOWINA (ROSTBEF) 45 | KREWETKI 49

Danie bardzo popularne w regionie Goa, pochodzące z portugalskiego przepisu, które zachwyca połączeniem smaków i fantastycznym ciepłem, którym emanuje. Kubki smakowe są delikatnie pobudzane przez przyjemnie wkomponowany w danie kwaśny smak octu. Doznania, które kontrastują z tradycyjną tikka masala.

MAKHNI

WARZYWA 30 | PANEER 32 | KURCZAK 35 | WOŁOWINA (ROSTBEF) 45 | KREWETKI 49

Makhani w dosłownym tłumaczeniu oznacza “polane masłem”. Jest to obłędnie czerwony sos na bazie pomidorów, powszechnie stosowany w kuchni północno indyjskiej. Kwaśny smak pomidorów jest zrównoważony przez dodanie świeżej śmietany, która nadaje mu aromat i wygląd, który z pewnością Cię zahipnotyzuje.

JALFREZI

WARZYWA 28 | PANEER 30 | KURCZAK 33 | JAGNIĘCINA 42 | WIEPRZOWINA 33 | WOŁOWINA (ROSTBEF) 42 | KREWETKI 45

Składniki według własnego wyboru połączone w Jalfrezi. Danie zachwyca bogactwem tekstur zawartych w nim składników, takich jak chrupkość papryki i cebuli oraz mięsistość pikantnego sosu, doskonale połączonych z ciepłym smakiem cynamonu i świeżością kolendry.

PASANDA

WARZYWA 28 | PANEER 30 | KURCZAK 33 | JAGNIĘCINA 42 | WIEPRZOWINA 33 | WOŁOWINA (ROSTBEF) 42 | KREWETKI 45

Rozpływające się w ustach mięso marynowane do odpowiedniej kruchości w jogurcie, skomponowane z idealnie kremowym i bogatym sosem, który łączy w sobie wspaniały maślany i orzechowy smak nerkowców, delikatnie drażniącą kwaskowatość jogurtu oplecioną intrygującym i pikantnym smakiem ostrego kardamonu. Wspaniała kompozycja, doskonale zbalansowana, by zaspokoić pragnienia każdego podniebienia.

KOFTA

WARZYWA 32 | KURCZAK 37 | JAGNIĘCINA 45 | WOŁOWINA ( ROSTBEF) 45

Niezwykle aromatyczne kulki warzywne lub mięsne wyróżniające się wyjątkową konsystencją mięsa uzyskaną dzięki długiemu mieszaniu. Dodatek pikantnego sosu stanowi dla nich doskonałe tło, w którym mieszają się aromaty słodko-kwiatowego garam masala, drzewnego kardamonu, słonecznej kurkumy, cytrynowej kolendry i słodkiej cebuli. Wszystkie te doznania łączą się w jedno esencjonalne i doskonale zbalansowane danie.

PALAK

WARZYWA 32 | PANEER 33 | KURCZAK 36 | JAGNIĘCINA 45 | WOŁOWINA ( ROSTBEF) 45

To tradycyjne pochodzące z regionu Pendżabu – Curry o bogatym i kremowym smaku szpinaku w połączeniu z wybranymi przez Ciebie składnikami.

BHURTA [ 30 ]

Fantastyczne danie, które łączy w sobie delikatność miąższu bakłażana, słodycz i soczystość pomidora z wyraźną nutą ostrości imbiru. Charakteru i zmysłowości daniu dodaje dym, który spowija grillowanego bakłażana.

BALTI

WARZYWA 28 | PANEER 30 | KURCZAK 33 | JAGNIĘCINA 42 | WIEPRZOWINA 33 | WOŁOWINA (ROSTBEF) 42 | KREWETKI 45

Curry o intensywnym, głębokim kolorze papryki, mięsistej i wyraźnie skondensowanej konsystencji, która daje niesamowite doznania smakowe przy każdym kęsie.

CURRY

KACZKA W MANGO [43]

Szlachetne mięso kaczki przesycone aromatami pikantnego imbiru, słonecznej kurkumy i rozgrzewającego cynamonu. Egzotyczna mieszanka smaków doskonale współgra z chłonnym, wyrazistym i delikatnym kaczym mięsem oraz kremową słodyczą miąższu owocu mango.

KACZKA BHUNA [43]

Pieczone mięso kaczki na bazie sosu z cebulą, papryką, pomidorami, imbirem i czosnkiem.

KACZKA JALFREZI [43]

Doskonale wysmażone mięso kaczki w wyraziście pikantnym i gęstym sosie, w którym żar zielonej papryczki chili, chrupkość czerwonej papryki i cebuli doskonale łączy się z ciepłem kurkumy i cynamonu, kontrastując z cytrynową nutą kolendry i słodyczą kminu rzymskiego.

KACZKA VINDALOO [43]

Danie bardzo popularne w regionie Goa, pochodzące z portugalskiego przepisu, które zachwyca fuzją smaków i fantastycznym ciepłem, jakim emanuje. Kubki smakowe są delikatnie pobudzane przez przyjemnie wkomponowany w danie smak octu. Smak, który kontrastuje z tradycyjnym tikka masala.

KACZKA MASALA [43]

Wspaniałe połączenie sosu na bazie mleka kokosowego, które doskonale przenosi zawarte w nim słodkie orzechowe smaki na chłonne mięso kaczki. Całość potrawy dodatkowo wzbogacona jest aromatem ciepłego cynamonu i liści curry, które nadają całemu daniu sosnowo cytrynowego akordu z nutą otulającego dymu.

BHUNA

WARZYWA 28 | PANEER 30 | KURCZAK 33 | JAGNIĘCINA 42 | WIEPRZOWINA 33 | WOŁOWINA ( ROSTBEF) 42 | KREWETKI 45

Curry o wyrazistym i esencjonalnym smaku przypraw i wybranych przez Ciebie składników. Unikalna technika przygotowania tego dania daje, jak w żadnym innym curry, prawdziwy i niepowtarzalny smak każdego z użytych w nim produktów. Danie, które cieszy zmysły każdym, nawet najmniejszym kęsem.

TIKKA MASALA

WARZYWA 28 | PANEER 30 | KURCZAK 33 | JAGNIĘCINA 42 | WIEPRZOWINA 33 | WOŁOWINA ( ROSTBEF) 42 | KREWETKI 45

Wybrane przez Ciebie składniki grillowane w piecu tandoor nabierają wspaniałego smaku, który idealnie komponuje się z kremową konsystencją sosu. Wspaniały, dymny smak kontrastuje ze świeżą i orzeźwiającą śmietaną. Pomidory w sosie nadają daniu głęboki kolor i wyrazisty smak. Kolendra delikatnie odświeża całą kompozycję.

MADRAS

WARZYWA 32 | PANEER 33 | KURCZAK 37 | JAGNIĘCINA 45 | WIEPRZOWINA 37 | WOŁOWINA ( ROSTBEF) 45 | KREWETKI 49

Curry pochodzące z południa Indii, które swoim kolorem doskonale oddaje swój charakter; brązowo-czerwona barwa potrawy rozpoczyna opowieść o przyjemnie ostrym i pikantnym smaku. Tamarynd nadaje daniu pobudzający charakter, a koper włoski delikatnie dociera do nozdrzy, wydzielając anyżowy aromat.

DO PYAZA

WARZYWA 28 | PANEER 30 | KURCZAK 33 | JAGNIĘCINA 42 | WIEPRZOWINA 33 | WOŁOWINA (ROSTBEF) 42 | KREWETKI 45

Znakomite danie o jedynym takim charakterze. Potrawa niejednoznaczna nawet w swojej nazwie, bowiem jest ona zależna, według niektórych, od podwójnej ilości użytej cebuli lub jej dodania w dwóch różnych etapach przyrządzania. Do pyaza zjednuje sobie podniebienia swoją delikatną konsystencją, słodkością cebuli, która uwydatnia smak kruchego mięsa oraz kompozycją przypraw, które łączą w sobie słodkość i wyrazistą, lecz niedominującą pikanterię.

ROGAN JOSH

JAGNIĘCINA 45 | WOŁOWINA (ROSTBEF) 45

Wspaniale aromatyczny Rogan Josh o wielowymiarowym smaku wykreowanym przez bogactwo użytych w nim przypraw. Danie przyciąga głębokim i żywym czerwonym kolorem uzyskanym dzięki dodatkowi papryki i pomidorów. Kaszmirskie chili dodatkowo nadaje potrawie owocowy smak i przyjemną ostrość. Świeża kolendra dodaje subtelnej świeżości i kontrastu całemu daniu.

KORMA

WARZYWA 28 | PANEER 30 | KURCZAK 33 | JAGNIĘCINA 42 | WIEPRZOWINA 33 | WOŁOWINA (ROSTBEF) 42 | KREWETKI 45

Korma to bogate danie bankietowe z jogurtem i drogimi aromatami, takimi jak kardamon, gałka muszkatołowa, szafran oraz orzechy, takie jak migdały i suszone owoce. Uważa się, że Korma była ulubionym daniem podawanym szahdżahanowi, piątemu cesarzowi mogołów a pierwszy raz zostało podane podczas inauguracji Tadż Mahal w 1654 roku.

CURRY

Talerz Dań

VEGE 60 | MIĘSO 79 | MIX 69

Bogata propozycja dania specjalnie przeznaczonego do dzielenia się. W sam raz na wieczór pełen doznań. Zachwycające w smaku i pobudzające zmysły.

BIRYANI

GURU BIRYANI

WARZYWA 30 | PANEER 32 | KURCZAK 34 | JAGNIĘCINA 42 | WOŁOWINA ( ROSTBEF) 42 | KREWETKI 47

Aromatyczna kombinacja wybranych składników o niesamowitym bogactwie aromatu użytych przypraw. Misterny sposób przygotowania potrawy uwydatnia każdy ze smaków i przyjemnie odurza kompozycją przypraw.

HYDERABADI BIRYANI

WARZYWA 31 | PANEER 33 | KURCZAK 35 | JAGNIĘCINA 43 | WOŁOWINA ( ROSTBEF) 43 | KREWETKI 48

Jedno z najbardziej aromatycznych i pikantnych dań z ryżu, to biryani jest wzbogacone szafranem. Do ryżu dodawana jest podsmażona na złoty kolor cebula, papryczki chili, liście mięty i wybrane przez Ciebie najwyższej jakości składniki. To danie najlepiej smakuje z raitą.

DOSA [ SPECJAŁ POŁUDNIOWYCH INDII ]

PODSTAWOWA 28 | PANEER 34 | MASALA 32

Potrawa okrzyknięta przez CNN GO w 2011 jedną z 50. najpyszniejszych na świecie. Naleśnik ryżowy, wykonany ze sfermentowanego ciasta ryżowego i z soczewicy. Dosa jest podawana na gorąco z sambarem (gulaszem warzywnym na bazie soczewicy, gotowanym z daal w bulionie tamaryndowym) i chutney kokosowym. Farsz przygotowuje się z gotowanych ziemniaków lub Paneer (indyjski twaróg) z przyprawami: musztardą i zielonym chili.

PIECZYWO

ROTI

ROTI PODSTAWOWE 8 | Z KOZIERADKĄ 9 I Z MIĘTĄ 9

Pieczywo o niebanalnej konsystencji. Dzięki zastosowaniu mąki atta (pełnoziarnista), roti ma niezwykle elastyczną strukturę, co daje przyjemne doznanie mięsistości ciasta, które pozwala w pełni cieszyć się smakiem zbożowego wypieku. Podawane z dowolnie wybranymi dodatkami lub w wersji podstawowej.

NAAN

ZWYKŁY 12 | Z MASŁEM 14 | Z CZOSNKIEM 14 | Z NASIONAMI CEBULI 14

Płaski chleb z mąki pszennej, pieczony w specjalnym piecu – tandoor.

PARATHA

PODSTAWOWA 12 | SER 15 | ZIEMNIAKI 15 | CEBULA 15 | WARZYWA 15

Paratha to jedno z najpopularniejszego pieczywa bez zakwasu, gdzie ciasto jest nieco bardziej zwarte. Paratha jest o wiele bardziej mięsista w konsystencji niż delikatne roti.

LACHHA PARATHA [ 12 ]

Pieczywo o listkującej i delikatnej fakturze, dojrzewające w cieple pieca Tandoor. Chleb o niezwykłej teksturze, zupełnie innej niż wszystkie inne, dający dodatkowe wrażenia dzięki swojej wielowarstwowości.

KOSZ PIECZYWA [28]

Trzy różne i zaskakujące rodzaje indyjskiego pieczywa w jednym koszu.

RYŻ

BASMATI [9]

Ryż basmati gotowany lub przyrządzony na parze, który sam w sobie jest niezwykle pobudzający zmysły. Zawiera aromaty kwiatowe i korzenne połączone z delikatnym orzechowym posmakiem. Jego ziarna są przyjemnie puszyste w konsystencji.

RYŻ CYTRYNOWY [14]

Ryż basmati w wersji świeżo cytrynowej, pobudzającej kubki smakowe swoją świeżością. Dodatek ziaren gorczycy i liści curry nadaje mu prawdziwie egzotyczny styl.

RYŻ SZAFRANOWY [18]

Ryż o fantastycznej barwie i wydatnym aromacie szafranu

DODATKI

JOGURT INDYJSKI [6]

Domowej roboty kremowy jogurt indyjski, który powstaje poprzez dodanie małej łyżeczki jogurtu do większej ilości ciepłego pasteryzowanego mleka pełnego. Kompletnie orzeźwiający i nadający lekkiego charakteru każdej potrawie.

PAPADAMY [6]

Czymże jest indyjski posiłek bez porcji “Papad” lub “Papadum”. Papadum to cienka jak papier, chrupiąca, przypominające tortillę potrawa podawana do każdego indyjskiego posiłku.

DODATKI

RAITA [12]

Aromatyczne danie z tartych ogórków, cebuli i kawałków pomidorów w zsiadłym mleku, doprawione solą i kminem.

DOMOWE PIKLE [5]

Jak w każdym indyjskim domu, tak i w naszej restauracji przygotowujemy pikle zupełnie inne od ogólnie przyjętej koncepcji. Chcemy oczarować Cię złożonością smaków i pobudzić Twoje ślinianki kwaskowatością i ostrością każdego pikla. Doskonały dodatek do każdej potrawy, pobudza apetyt i trawienie.

SAŁATKA Z CHILLI I CYTRYNĄ [7]

Doskonale orzeźwiające podniebienie połączenie smaków: świeżej i soczystej cytryny, słodkiej cebuli i przyjemnego chili, które drażni język. Sałatka doskonale podkreśli każdy z Twoich wyborów z naszego menu, dopełniając dogłębnie każdy posiłek.

DIPY I CHUTNEY

DIP CHILI [5]

CHUTNEY MIĘTOWO - KOLENDROWY [5]

CHUTNEY KOKOSOWY [5]

CHUTNEY TAMARYNDOWY [5]

CHUTNEY MANGO [5]

ALERGENY POKARMOWE

Wszystkie nasze dania mogą zawierać następujące alergeny wraz z ich pochodnymi lub śladowe ilości alergenów w półproduktach, z których zostają przygotowane : mleko krowie i jego przetwory, jajka kurze, orzechy (nerkowca w większości dań), soja, ryby i skorupiaki, mięso, gluten, owoce, warzywa. 

Do każdego stolika powyżej 4 osób doliczany jest serwis kelnerski wysokości 10% 

ostatecznego rachunku. Nie dzielimy rachunków, ale możemy przyjąć kilka różnych płatności dotyczących jednego paragonu. 

Przed zamówieniem prosimy poinformować obsługę o alergiach i ograniczeniach pokarmowych.

ENJOY TOGETHER